Детайли за продукта

63,40 лв
Каталожен №: 001431
Размер
Цвят
Продукт: Термо бака за пренос на храна 3 л и 7 л
Каталожен номер: 001431
Материал: Пластмаса стомана
Налични цветове: Червен
Термо баката е предназначена за директно пренасяне на храна. Употребява се в ресторанти, хотели, кухни майки, детски кухни, социални патронажи, детски градини, училища, социални домове, домове за възрастни хора и много други. Този вид баки са изработени от висококачествена шоко-устойчива пластмаса, която е специализирана за изработка на здрави детайли, въпреки, че е пластмаса. Този вид пластмаса е изключително устойчива на удари, не се пука лесно, не се дере лесно и не се получават вдлъбнатини. Във вътрешността на баката за пренос на храна е поставен контейнер, изработен от неръждаема стомана, предназначена за пряк допир с храни. Този вид стомани не реагират и са устойчиви на органични киселини, както и се поддържат и почистват лесно, специално направени за хранително вкусовата промишленост. Между стоманеният резервоар за храна и пластмасовата обвивка има поставен специален топлоизолационен слой, с чиято помощ се поддържа температурата на храната в контейнера много продължително време – за много часове. При пренасяне на горещи храни, загубата на температурата на храната е между 4 и 5⁰ C за интервал от време 4 часа. Това означава, че ако примерно се сипе в баката храна с температура от 80⁰ C за 8 часа температурата на храната няма да спадне под 70⁰ C при средна външна температура от 13,5⁰ C. При пренасяне на студени храни, като например сладолед или други, температурата на пренасяната храна, няма да се повиши с повече от 3⁰ C за 4 часа. Това означава, че ако пренасяме храни със температура от -3⁰ C за 4 часа температурата няма да се повиши повече от 0⁰ C. Именно поради тази причини, този вид баки за пренос на храна са подходящи за пренасяне на сладоледи, пренасяне на храни от кухни майки, към учреждения, в които само се порционизира храната, без да има нужда да се претопля. Именно, това спестява пари за допълнителни електроуреди с които да се затопля храната след пренасяне, както и пари за допълнителни посуда за претопляне. Тези топлоизолационни характеристики на баката я поставят на първо място в класацията на всички термично ефективни съдове произвеждани и предназначени за пренасяне и съхранение на храна.
Капакът на термо баката е изработен от същият тип изолационен материал и е снабден със стабилно и изключително гъвкаво силиконово уплътнение. Това уплътнение е направено от специален силикон, изобретен за кулинарията, който не отдава миризми, не приема такива и е абсолютно безвреден с възможност за употреба в температурни граници от -40⁰ C до 240⁰ C. Именно този силиконов уплътнител е с голяма здравина и прилепва много плътно към стоманеният контейнер на баката. Така при затворен капак и обръщане на баката няма никакво разливане на храна, независимо, дали тя е течна или не. Това силиконово уплътнение се разглобява лесно, като може да се почиства бързо и лесно, както под течаща вода, така и в съдомиялна машина. Именно специално измислената му форма го прави лесно за почистване. За липсата на разливане на храна и плътното притискане на капака към баката, главна роля играят 2 бр клипсови закопчалки, които са изработени от стоманa, специфична с това, че не може да се деформира. Именно тези клипсови закопчалки прилепват и държат капака на баката изключително здраво и плътнo.
Термо баката за пренос на храна е снабдена с две здрави и стабилни подвижни дръжки, с помощта на които, може да се пренася лесно и удобно. Дръжките се повдигат при пренос и прибират плътно, за да не пречат при транспортиране и да не заемат допълнително място. Високото качество на тези елементи, гарантира дълъг живот на баката при много интензивна употреба.
Тези баки са направени, така че може да се поставят една върху друга, при транспортиране, като горната част на капака на долната бака влиза в дъното на горната и така седят стабилно една върху друга. Именно тази технология е много важна при транспортиране и складиране, защото мястото, което заемат, независимо кой размер са е изключително малко. Това е много важно за хората, които употребяват този уникален съд. Именно в хотелските ресторанти всички съдове се избират и по този критерий, за да са практично и прилежно наредени.
На пазара не съществува аналог на този съд. Много често тези баки се ползват като контейнери за съхранение на скъпи материали, които не трябва да имат пряк допир с въздуха, продукти, които може да се овлажнят и да загубят свойства и качества, съхранение на кафе, за да не губи аромата си, съхранение на скъпи подправки, за да не овлажняват и да се предпазят от паразити и буболечки и има много други приложения.