Детайли за продукта

5,90 лв
Каталожен №: 011075
Размер
Цвят
Продукт: Нож за плодове 19 см PIRGE
Каталожен номер: 011075
Материал: Стомана полипропилен
Налични цветове: Хром черен
Този нож е изработен от висококачествена стомана с ниво на качество DIN 1.4034. Дръжката на ножа е изработена от специален хранителен полипропилен, съобразен с всички изисквания за употреба в контакт с храни. Използва се в кухнята, като най често служи за почистване и нарязване на плодове и обработка на някой видове зеленчуци.
Ръководство за употреба, поддръжка, рециклиране и гаранция на Pirge
1. Пазете ножовете далеч от деца.
2. Инструкции за употреба и поддръжка:
А. Използвайте гъба или влажна кърпа, за да почистите ножовете или приборите на PIRGE с топла сапунена вода. Изплакнете ножовете си с течаща вода в мивката и след това ги подсушете със суха кърпа.
Б. Не използвайте вода под налягане, висока температура и тежки почистващи химикали, тъй като те могат да деформират острието и дръжката на вашия нож. Затова ви препоръчваме да миете ножовете си на ръка, а не в съдомиялна машина.
С. Никога не използвайте ножовете си за цели, различни от предназначението им, като отваряне на капака на консерва или безалкохолни напитки, премахване на винтове, пробиване на твърди повърхности.
Д. Една от най-големите причини за деформация, която може да възникне в режещите ръбове на ножовете, е рязането върху твърда повърхност. Препоръчваме да използвате нарязани полиетиленови дъски за рязане. Така едновременно ще удължите живота на вашите ножове и ще осигурите най-високо ниво на хигиена. Остриетата и дъските за рязане трябва да се почистват и дезинфекцират след всяка употреба. Можете да използвате платена услуга за заточване, за да поддържате ножа си остър, но можете да го направите и сами с масат или качествено точило за ножове, без употребата на съмнителни уреди и пособия за заточване. Остриетата трябва да бъдат почистени преди заточване с масат. Тъй като те се намагнитват, малките метални части на острието се придържат към стоманата. След няколко претърквания на масата, стоманената повърхност трябва да се почисти с кърпа, като се използва топла или сапунена вода. След това масата трябва да се избърше и със суха кърпа.
Можете да поставяте ножовете си върху магнит държача за ножове, които можете да монтирате на стената в кухнята. По този начин вашите ножове ще бъдат запазени по възможно най-добрия начин, както и ще бъдат лесно подредени, а не просто нахвърляни в чекмедже, което създава и предпоставка за удари и нараняване на остриетата.
Препоръчваме ви да не изхвърляте ножа си след крайно износване директно в коша за боклук, а да го увиете добре във вестник и да го изхвърлите в кош за разделно сметосъбиране за метални отпадъци за рециклиране.
3. Информация за рециклиране:
Ножовете PIRGE се произвеждат от рециклируеми материали. Всеки нож, който хвърлите в кошчетата за рециклиране, може да бъде рециклиран изцяло - стомана и дръжка, създавайки стойност за кръговата на икономиката.
4. Информация за гаранция на ножовете PIRGE:
Вашите ножове PIRGE имат гарантирано качество, но не и при всякаква употреба, различна от гореспоменатата цел. Запазете касовата бележка, от която сте закупили продукта. Можете също да върнете продуктите на PIRGE в рамките на 15 дни. Това 15-дневно условие за връщане е валидно за всички наши продукти, но ако има проблем с продукта, то е предмет на политиката за безусловно връщане.
5. Информация за сертификата на Pirge:
Всички ножове PIRGE се произвеждат с висок сертификат за безопасност и хигиена, както и имат високо качество, относно предмета на дейност за който са предназначени.