Детайли за продукта

15,60 лв
Каталожен №: 009060
Размер
Цвят
Продукт: Млековарка 1.3 л 1.7 л 2.3 л 2.9 л и 4.8 л
Каталожен номер: 009060
Материал: Стомана
Налични цветове: Хром
Млековарка или тенджерата за варене на мляко е изработена от неръждаема стомана и не нагряващи се дръжки и дръжка на капака. Съдът е с двойно дъно и двустенни стени. В кожуха, който образува двойните стени и двойното дъно се налива вода с помощта на фуния, която е включена в комплекта. Така вътрешния съд се пълни с мляко, а стените се пълнят с вода. Така подготвена млековарката се поставя на котлона. На технологичния отвор на кожуха се навива свирката, която е в комплекта. След загряване при завиране на водата в кожуха, млякото се вари на така наречената водна баня. След засвирване на свирката млякото е сварено и може да се консумира. Млековарката се предлага в 5 различни големини (литраж) – 1,3 л., 1,7 л., 2,3 л., 2,9 л и 4,8 л. Тези литражи са реални за вместимост на мляко, а не на целия обем на млековарката с млякото и водата в кожуха. Масова практика на търговците е да дават по-високи литражи на съдът, които включват и водата в кожуха.
Млековарката е изключително полезен съд, който влиза в употреба не само за варене на прясно мляко, а и за приготвяне на всякакви десерти. Така лесно може да се приготвят всякакви кремове, разтапяне на шоколад и други кулинарни произведения, които трябва да се приготвят на водна баня и има голяма опасност от загаряне в каквато и да е тенджера.
Млековарката е индийско производство, което само по себе си говори за качество на материала, от който е изработена. Тъй като по нейният корпус, дъно и капак не залепя магнит, това още показва, че стоманата, от която е изработена е с високо качество и консистенция 18/10, от каквато стомана се правят всички луксозни прибори за хранене и професионални съдове за готвене.Млековарка 1,3 л – обем на целия съд с водата в кожуха – 1.5 л., обем за мляко – 1,3 л., габаритни размери: диаметър – 14.5 см., височина 15 см.Млековарка 1,7 л – обем на целия съд с водата в кожуха – 2 л., обем за мляко – 1,7 л., габаритни размери: диаметър – 16 см., височина 16 см.
Млековарка 2,3 л – обем на целия съд с водата в кожуха – 2,5 л., обем за мляко – 2,3 л., габаритни размери: диаметър – 18 см., височина 17 см.
Млековарка 2,9 л – обем на целия съд с водата в кожуха – 3 л., обем за мляко – 2,9 л., габаритни размери: диаметър – 20 см., височина 18,5 см.
Млековарка 4,8 л – обем на целия съд с водата в кожуха – 5 л., обем за мляко – 4,8 л., габаритни размери: диаметър – 22 см., височина 22 см.