Детайли за продукта

47,80 лв
Каталожен №: 007385
Размер
Цвят
Продукт: Дамаджана 50 л
Каталожен номер: 007385
Материал: Стъкло пластмаса
Налични цветове: Зелен
Дамаджаните са произведени от дебело висококачествено стъкло.
Тапата е изработена от хранителен силикон, който не указва влияние (вкус, мирис, цвят) на съхраняваната течност. Специално изработените релефни гривни на тапата спомагат за плътното затваряне на дамаджаната и не позволяват съприкосновение на течността с въздуха. Това предпазва от навлизането в дамаджаната на миризми, бактерии и др.
Самата стъкленица е изработена от цял балон. Дамаджаната е облечена с предпазен пластмасов кожух, който не само предпазва стъкленицата от счупване, но съхранява течността на тъмно място, без достъп на светлина.
Дамаджаната е изключително подходяща за съхранение и отлежаване на ракия, вино и други алкохолни напитки. Независимо от времето на съхранение на течностите и техният вид - аромат, цвят, вкус и др., след измиване дамаджаната не поема остатъчни миризми.
Кожухът на дамаджаната е направен от две отделни части, разделяйки ги може да се изкара само стъкленият балон. Това е направено с цел по-лесно почистване. Дръжките на кожуха на дамаджаната са изчислени да поемат тежестта при пренасяне, както на празен съд, така и на пълен.