Детайли за продукта

998,00 лв
Каталожен №: 001462
Продукт: Барбекю професионално на газ Char-Broil Performance 340S
Каталожен номер: 001462
Материал: Стомана
Газовото барбекю Char-Broil ТRU Infrared Performance 340B е предвидено за професионална и домашна употреба, за тези, които търсят качествени продукти. Това барбекю е с три горелки, което позволява да се пече на голямата му скара голям обем от продукти за изхранването и сервирането на много хора. Запалването на барбекюто става с един бутон, а не с допълнителен източник на пламък. Чрез контролните бутони може да се запали всяка една от трите горелки, по избор и зависимост от нуждата. Това означава, че може да се разширява използваемата част на скарата на барбекюто три пъти, което прави много удобно работата в зависимост от количеството храна за изпичане. Така при малко количество може да се нагрява само една трета от скарата и по този начин се икономисва от газ. С помощта на инфра червената технология, тази скара се загрява изключително бързо, може да се загрява в различни степени на горещина и загряването става равномерно, без да има разлика в температурата на различните места по грила, особено в краищата, като това барбекю има измервателен уред за температурата на самият капак. Равномерното разпределение на температурата по работната скара на барбекюто е много важен фактор за изпичането на храната. Така се пече равномерно и може да изкарате перфектният стек в желаната температура.
Трите горелки на барбекюто са изработени от неръждаема стомана, което им дава дълъг живот, безотказна работа, равномерно и много плавно регулиране на температурата на барбекю – скарата и едно от най-важните предимства е дългосрочната работа. Продължителността на горене на барбекюто на практика може да е с месеци без да се гаси и без това да се отрази на работата на горелките или тяхното прегаряне и последващо разпадане. Решетките за печене или самата скара, на която се поставя храната при печене, осигуряват перфектната температура, като я поддържат в желаните градуси, което от своя страна осигурява изключителна продуктивност. На второ ниво над работната скара има втора стойка от хром никел - скара, която служи за поставяне на хляб, зеленчуци и други продукти за приготвяне. Двете врати на барбекюто отпред прикриват газовите бутилки, като позволяват поставянето на резервни такива.
Барбекюто Char-Broil ТRU Infrared Performance 340B тежи 56 кг.
Скарите за печене са изработени от чугун, като това разпределя равномерно температурата и придава елегантни черти на месото при печене.
Долните скари над горелките са изработени от неръждаема стомана.
Горелките са изработени от неръждаема стомана.
Страничните рафтове са изработени от неръждаема стомана.
Барбекюто разполага с четири колела за придвижване, като две от тях имат заключващ механизъм, който не позволява местене след използването му. Това дава здрава упора на цялото барбекю.
Допълнителната скара над основната скара е преносима, сиреч може да е поставена на барбекюто и може да я няма. На нея може да се поддържат топли чинии, да се държи затоплена вече приготвената храна, да се препича хляб, зеленчуци и др.
Електронното запалване на горелките става лесно с натискане на един бутон.
Котлонът в страни на скарата е част от барбекюто и служи за приготвяне на други храни, приготвяне на сосове или храни които да допълнят приготвената храна на скарата. При спуснат капак и неработещ котлон се обособява допълнително второ място за поставяне на съпътстващи прибори и чинии, както и е допълнителен работен плот.
Термометърът на капака дава информация за температурата на работната скара, който прави контролирането на температурата абсолютно точно и в малки диапазони за много прецизно готвене на важни и скъпи продукти.
БЕЗОПАСНОСТ!!!
За безопасна употреба на газовото барбекю, трябва да се използва на открити пространства – градини, под навес, поляни или проверяемо помещение. По време на употреба уредът не трябва да бъде местен. Барбекюто трябва да се пази от малки деца при функциониране, тъй като работните му части може да бъдат много горещи. Деца не биват също да употребяват барбекюто и да играя в близост при употреба. След употреба на уреда е задължително спирането на приток на газ към него. Никога не трябва да се поставят запалими предмети върху барбекюто по време на работа. Употребата на газовото барбекю не трябва да се случва в помещения, които не се проветряват. Не пробивайте отвори по корпуса на барбекюто и по неговите горелки и проверявайте редовно горелките, като никога не ги запушвайте или блокирате по някакъв начин – това може да доведе до повреда и не правилно горене и в последствие до запалване и пожар. Винаги поставяйте уреда на 1 м отстояние от стени и не дръжте лесно запалими предмети на по малко разстояние от 3 м. Скарите на барбекюто не бива да се покрива изцяло с алуминиево фолио или други предмети, тъй като това спира вентилацията и нарушава правилната работа на барбекюто, като може да доведе до запалване и пожар. Никога не променяйте конструкцията на барбекюто, не разглобявайте инжекторите и не манипулирайте затворени части. Никога не трябва да се покрива барбекюто ако не е изстинало с покривало, калъф или каквото и да е. Никога не се опитвайте да запалите барбекюто когато е спуснат капака. Когато уредът не се използва изключете всички контролни копчета на барбекюто. Използвайте прибори за барбекю при печене с дълга дръжка и ръкавици за барбекю. При готвене с пуснат капак, внимателно отваряйте капака, тъй като може да има гореща пара и да ви изгори. Ако забележите мазнина или друга течност, която да капе по вентила на бутилката или маркучите, изключете незабавно горелките и проверете какво не е наред за да се случва това. При смяна на газовата бутилка инспектирайте маркучите всеки път и проверявайте връзките за приток на газ или теч. Това са най важните неща за правилната употреба на барбекютата на Char-Broil.
Максимална отоплителна мощност 12,16 kW, разходна норма за час 885 g/h при употреба на газ I3+(28-30/37) или I3B/P(30) и 9,96 kW отоплителна мощност при разход 724,8 g/h при употреба на газ I3B/P(50).
Това барбекю е висок клас на марката, като покрива всички изисквания на най-капризните майстор готвачи в световен мащаб.